processieparklogo_kleurkopie

  Achter de kerk van Handel ligt het processiepark. Er zijn twee routes in het park uitgestippeld: de 15 geheimen van de rozenkrans in de kapelletjes aan de rand van het park en de tweede route langs de 14 kruiswegstaties. Velen weten van heinde en ver de weg naar ons schitterende park te vinden voor een rustige wandeling, of om er gewoon maar eens in alle rust even te zitten. In het bedevaartsseizoen wordt het park dikwijls ook in de programmering van de pelgrims gebruikt om er een bidtocht te organiseren.

  Het park vraagt veel onderhoud. Een grote groep vrijwilligers is op vrijdag voor de middag aanwezig om diverse werkzaamheden in het park te verrichten. Deze werkgroep vraagt nog extra handen. Wilt U regelmatig Uw steentje bijdragen aan het onderhoud, kom dan op vrijdag mee helpen. Koffie is er altijd.

  Restauratie van de kruisweg van start!

  Iedereen die het Handels processiepark de laatste jaren heeft bezocht (of dat regelmatig doet) kan het niet ontgaan zijn dat we gestart zijn met de hoognodige restauratie. De betonnen kruiswegstaties en de andere losse figuraties (“De Hof van Olijven” en niet te vergeten “De bruiloft te Kana” bij de ingang van het park) zijn steeds meer in aftakeling geraakt. Met de Rijksdienst Monumentenzorg zijn we reeds jaren een grote restauratie aan het voorbereiden en nu is het eindelijk zover! De eerste staties zijn al naar de restaurateur en binnen niet al te lange tijd wordt de eerste beeldengroep reeds teruggeplaatst. Uw financiële steun hierbij is echter onmisbaar. Kom gerust eens kijken in het park naar het verloop van de restauratie. Als u dan een kaarsje aan gaat steken in de Mariakapel treft u daar, rechts achterin, een offerblok waarin u een gift kunt deponeren voor restauratie van ons prachtige park! U kunt natuurlijk ook een bedrag storten op bankrekeningnr. 13.86.35.234 welke speciaal voor de restauratie van het park is geopend. De financiële steun die u ons geeft voor dit project is aftrekbaar van de belasting. Via deze pagina kunt u in de komende maanden meer verwachten over de voortgang van dit grote project!

   

   

  Klik op de afbeelding om de folder te downloaden (pdf).

  U hebt wel Adobe Reader nodig om een pdf te lezen

  Banknummer:  1386.35.234

   

  Copyright © 2020 Onze Lieve Vrouw van Handel.
  All Rights Reserved.